1995-versjonen av Seven har en stjernespekket rolleliste. Filmen ble regissert av David Fincher, mens manusforfatter var Andrew Kevin Walker. Filmen forteller historien om David Mills (spilt av Brad Pitt), en detektiv som samarbeider med den pensjonerte William Somerset (spilt av Morgan Freeman) for å spore opp en seriemorder spilt av Kevin Spacey, som bruker de syv synder som motiv for drapene. Manuset er inspirert av tiden da Walker bodde i New York, mens hovedscenene er filmet i Los Angeles og Lancaster i California. Budsjettet var på 33 millioner dollar, og ble en blockbuster-suksess med et salg på 327 millioner dollar.

Handlingen

Hovedrolleinnehaverne i denne filmen er Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, John C. McGinley og Kevin Spacey. Detektiven som snart går av med pensjon, William Somerset, samarbeider med den hissige, men idealistiske David Mills, som akkurat har flyttet til byen sammen med sin kone Tracy. Tracy forteller Somerset i all fortrolighet at hun er gravid, og gruer seg for å fortelle Mills om nyheten da hun er ulykkelig i byen og ikke føler det er et godt sted å oppdra et barn. Somerset viser sympati siden han også har vært i samme situasjon med sin eks-kone flere år tilbake.

Mordetterforskning (Obs: spoilere!)

Somerset og Mills etterforsker en rekke mord inspirert av de syv dødssynder: En mann tvunget til å spise til magen sprekker (som representerer fråtsing), og en forsvarsadvokat som drepes etter at et halv kilo kjøtt ble avskåret fra kroppen hans (som representerer grådighet). Ledetråder på åstedet fører dem til en mistenkt sin leilighet, der de finner et tredje offer, en narkolanger og pedofil, knytt fast i sengen, avmagret, men i live (som representerer latskap). Daglige fotografier av ofrene, tatt over ett år, viser at handlingene var planlagt. Detektivene bruker gamle filer fra biblioteket til å identifisere John Doe og hans leilighet. Doe flykter og Mills legger etter.

Skrivebøker gir ledetråder

I leiligheten til den mistenkte finner detektivene hundrevis av skrivebøker som avslører Does psykopati, og gir ledetråder til et annet mord. Detektivene ankommer for sent til å forhindre at en mann, under Does trusler med pistol, begår mord og voldtekt på en prostituert kvinne utført med en spesiallaget «strap-on» med sylskarpe kniver (som representerer lyst). Påfølgende dag begås et femte mord, en modell blir funnet med ødelagt ansikt. Doe ga henne valget mellom å leve med ødelagt ansikt, eller å begå selvmord med piller (som representerer stolthet). Når Somerset og Mills returnerer til politistasjonen, overgir en blodig Doe seg til politiet.

Innrømmelser

Doe tilbyr seg å lede detektivene til de siste to ofrene og innrømme mordene, men kun på visse betingelser. Ellers vil han erklære seg sinnssyk. Somerset nøler, men Mills gir etter. Detektivene følger Does anvisninger til et øde sted. Innen få minutter dukker en varebil opp. Mills sikter på Doe med pistol mens Somerset holder fast sjåføren, som har fått beskjed om å levere en eske til detektivene. Doe antar en hånlig tone mot Mills ved å fortelle han hvor misunnelig han var på hans liv med Tracy. Somerset åpner esken og i full panikk ber Mills om å holde seg på avstand.

Tracy

Doe sier at hans synd var misunnelse og at Tracy døde som resultat av det. Han sier også at Tracys hode ligger i esken og at hun var gravid. Til tross for Somersets innstendige advarsler, skyter Mills Doe til døde og fullfører Does plan ved å representere vrede. Politiet fører en knust Mills bort fra stedet. Morderens sirkel er sluttet! Filmen ble godt tatt imot av både publikum og filmkritikere, og fikk MTV Movie Awards for beste film og Brad Pitt som den mest beundringsverdige mannen, mens Kevin Spacey fikk en pris for beste skurk. Filmen fikk også Saturn Awards for beste make-up og beste manus.